Jornada sobre riscos tributaris i secret professional

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya juntament amb l’Associació Catalana de Compliance COMPCAT coorganitzen el proper dia 8 d’abril de 2021 una Jornada sobre riscos tributaris i secret professional amb el patrocini Wolters Kluwer.

Aquesta Jornada pretén explorar el control dels riscos fiscals a través de polítiques i el management del compliance tributari, temàtica que és objecte d’investigació per experts en la matèria en el manual “El control de los riesgos fiscales en la empresa a través del compliance tributario” que la pròpia Wolters Kluwer ha publicat el 2021. Valorant també la postura dels nostres tribunals enfront d’això. Intentarem conèixer els paràmetres de suficiència quant a elements de control:

  • Quines eines es consideren (i) les imprescindibles i (ii) òptimes per al control de riscos tributaris (perspectiva preventiva).
  • Millors pràctiques per a una correcta detecció de riscos.
  • Valoració dels nostres tribunals enfront de l’anterior.

La norma DAC 6 impacta de ple en el concepte de secret professional i obre un abisme de possibles conflictes d’interès entre l’auditor i les empreses als efectes:

  • D’explicació de les noves obligacions sorgides amb motiu de la DAC 6, anàlisi del seu contingut.
  • D’anàlisi de les obligacions de comunicació i denúncia observades per la DAC 6. Propostes sobre com conjugar aquestes obligacions amb el secret professional i els conflictes d’interès.

Enfront del coneixement d’una situació de possible il·lícit fiscal o financer com es gestiona l’existència d’un canal ètic en l’organització (sigui intern o extern)

  • Com actuar si es descobreix un frau intern o administració deslleial en la gestió de les funcions d’auditoria externa.
  • El canal ètic (denúncia) és el camí per a la denúncia interna de fraus entre organització i proveïdors, existències, etc. així com per generar avisos sobre possibles defraudacions a les autoritats tributàries.
  • La possibilitat de denúncia anònima a l’AEAT s’ha de contemplar des d’una visió del secret professional?

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Data

abr. 08 2021
Esdeveniment passat!

Hora

9:30 am - 1:30 pm

Ubicació

Jornada en directe - Plataforma zoom
Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya

Organitzador

Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya

Altres organitzadors

Associació Catalana de Compliance (COMPCAT)
Associació Catalana de Compliance (COMPCAT)
Telèfon
+34933901211
Email
administracio@compcat.cat
Web
https://compcat.cat/